Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei gras/kapia rosu
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 1/2 ardei iute
- 200 g. suc de rosii
- 3 linguri ulei
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Pentru inceput curatam si spalam legumele.
Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi.
Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza.
Se lasa cu sare 10 minute.
Se spala si se usuca in servetel de hartie.
Ia o tigaie si pune ulei la incins.
Ceapa taiata solzisori se pune in tigaie si se caleste usor,fara a o rumeni.
Apoi se adauga morcovul ,telina ,pastarnacul taiate rondele.
La lasi la calit 10 minute si adaugi vinetele si dovlecelul taiat rondele.
Daca nu si-au lasat suficienta zeama poti adauga 100-150 ml.apa.
Se adauga sucul de rosii ,usturoiul tocat si 1/2 ardei iute tocat.
Stinge focul si pune patrunjelul tocat.
Se serveste cu sau fara mamaliguta.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|