Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
10 Sep 2016 | 6033 vizualizari
Ghiveci Ratatouille pentru iarna

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei. Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii.  Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii.  Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună. Aveti aici metoda  rapida- toate legumele se fierb impreuna- ideala cand faceti o cantitate mare. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/ghiveci-ratatouille-pentru-iarna.html

Ingrediente

Pentru 6 borcane de 800 g:

  • 8 roșii
  • 4 vinete mici
  • 4 cepe mici (2 mari)
  • 3 ardei: roșu, galben, portocaliu
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 2 catei de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 8-10 cl ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie bucăți. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine,  cum veți vedea mai jos ...

Se încălzește uleiul într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă vinetele și ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierbe la foc mediu timp de 5 min. 

Puneti apoi dovleceii, sarati inca o data  și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute. 

Apoi se adaugă condimentele (boia, cimbru, piper, frunze de dafin) și roșiile taiate. 

Fierbeti la foc mic acoperit la foc mic timp de 50 de minute.  Verificati de sare si piper.

Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare/garnitura consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc.

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

Dacă doriți să puneti în borcane pentru iarna: 

Sterilizati borcanele. Umpleti borcanele cu ghiveci clocotit, inchideti-le bine si rasturnati-le cu capul in jos.  Lasa-ti sa se raceasca.

Puteti de asemenea congela. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Menemen turcesc

Postat de caroline

Menemen turcesc

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele . ...

Citeste continuarea

Gnocchi cu branza colorati

Postat de andaoana

Gnocchi cu branza colorati

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.   Branza o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2016, 20:46
munca multa, dar imi place
la 10.09.2016, 21:07
Bun tare!
la 10.09.2016, 21:12
la 10.09.2016, 21:37
la 10.09.2016, 21:54

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking