Gnocchi cu sos

Postat de eduard_09 in Paste
27 Sep 2012 | 5367 vizualizari
Gnocchi cu sos

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • faina
  • sos
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • busuioc uscat
  • 3 linguri smantana

Mod de preparare

Cartofii ii spalam si ii fierbem in coaja cat sa intre furculita in ei.

Dupa ce s-au racit ii curatam si ii dam prin razatoare, dupa care adaugam ouale, sarea si faina cat sa iasa un aluat lipicios

Pe masa infainata luam aluatul si il rostogolim pana obtinem un cilindru,dupa care taiem grosime de cca 2 cm si modelam cu furculita

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert,cand da in clocot adaugam gnocchi si ii lasam sa fiarba cca 6-7 minute (sa se ridice la suprafata). Ii scoatem cu o paleta si ii stropim cu ulei

SOS

Topim untul si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat si calim putin dupa care adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. La final adaugam smantana si sare,piper dupa gust

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de gurita_ta2005

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...

Citeste continuarea

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Postat de simona72

Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2012, 08:31
foarte buni
la 27.09.2012, 08:33
Foarte faina reteta!
la 27.09.2012, 08:50
o portie la prinz comand si eu
la 27.09.2012, 09:11
la 27.09.2012, 11:27

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking