Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare

Postat de postavaru in Paste
3 Sep 2013 | 4096 vizualizari
Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare

Astazi va propun o mancare pentru atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie. Rezultatul este delicios, fara efort prea mare :).

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • 250 g urda
  • 180 g faina
  • 1 ou
  • sare, piper
  • cimbru tocat
  • Pentru sos:
  • 200-300 g mazare proaspata
  • 100 g unt
  • cimbru
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • parmezan ras (pentru servire)

Mod de preparare

Pentru gnocchi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.
Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si il impartim in 3 bucati egale. Din fiecare bucata formam cate un sul pe care apoi il taiem cu un cutit bine ascutit, in bucati de ~ 1 cm grosime. Trecem fiecare bucatica pe dosul unei furculite. Eu am ales sa le apas in mijloc cu degetul, ca pe niste pernite.

Intre timp punem la fiert o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingurita de sare iar apoi plonjam pernitele in apa. Amestecam usor, ca sa nu se lipeasca de fund si le fierbem pana cand se ridica la suprafata.

Dupa ce s-au fiert le scoatem cu spumiera intr-un vas.

Separat punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba adaugam sare si mazarea. Lasam sa fiarba 5-7 minute apoi scurgem de apa.

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei de masline si prajim gnocchi pe toate partile. Adaugam apoi unul si mazarea. Lasam sa dea fiarba cateva minute iar la final adaugam cimbrul ci coaja rasa de lamaie. Mai lasam sa dea un clocot, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu urda in sos de unt cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu ton si dovlecel

Postat de sufletista

Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Postat de Corina33

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2013, 09:32
yummmy!!!
la 03.09.2013, 09:34
Ce bun si simplu
la 03.09.2013, 09:36
mvaaaaiii, daca nu imi dai aci mor de pofta!
la 03.09.2013, 09:45
Da' asta-mi place de nu-i adevarat
la 03.09.2013, 09:46
Ce faine!! Facute cu urda n-am mancat...super!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking