Gnocchi de casa

Postat de katty in Paste
16 Noi 2014 | 11722 vizualizari
Gnocchi de casa

Ingrediente

  • 600 gr cartofi
  • 80-90 gr faina+pentru presarat
  • sare
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa  rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se racoreasca putin , apoi ii trecem prin presa de cartofi sau , daca nu avem , ii radem pe razatoarea mica .Ii punem intr-un castron , adaugam galbenusul , sare , apoi punem cate putina faina si incepem sa framantam .Adunam aluatul intr-o bila . Taiem bucati de aluat pe care le rulam pe un blat de lemn , formand suluri de grosimea unui trabuc . Taiem bucati mici de 1 cm ,  din care formam bilute . Asezam bilutele pe blatul de lemn  si le presam cu dintii unei furculite trase prin faina .In acest moment biluta se va presa . Ridicam biluta , avand grija ca dungile formate de furculita sa fie in pozitie verticala si aducem  in acelasi timp atat partea superioara , cat si cea inferioara inspre spate  , dandu-i o forma 
alungita .
Repetam operatia pana terminam tot aluatul . Fierbem Gnocchi in apa cu sare pana se ridica la suprafata . Putem sa ii folosim in  diferite retete .

Daca nu ii folosim imediat putem sa ii asezam in cutii de plastic si sa ii punem in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Postat de Satisfyyourcravings

Gnocchi de casa pufosi in sos de rosii, Gorgonzola si Pancetta

Cartofii se spala bine, se usuca si se inteapa din loc in loc cu o furculita.  Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C, 30-40 de minute.  Se lasa putin la racorit, se taie...

Citeste continuarea

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Postat de BakeUpArtist

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Am început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2014, 19:53
ce faini is!
la 16.11.2014, 20:07
la 16.11.2014, 22:53
la 18.11.2014, 18:02

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking