Ingrediente
- Ingrediente Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat
- Pentru aluat:
- 300 grame de făină albă
- 100 grame de zahăr tos
- 75 grame de unt
- 2 ouă
- 350 ml de lapte
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 vârf de cuțit de sare extrafină
- 1 plic de zahăr vanilinat
- ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile
- Pentru servit:
- înghețată de caramel sărat
- feliuțe de nectarine (piersici)
Mod de preparare
Cum se prepara Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat
Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai adaugă untul topit și răcit. Se omogenizează compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se conectează la priză aparatul de făcut gofre (vafe) și când se aprinde beculețul portocaliu se ung plăcile cu un strat subțire de ulei. Se toarnă câte un polonic de compoziție și se închide aparatul, dar fără a bloca încuietoarea, pentru ca gofrele să mai poată crește în volum. După 3-4 minute se verifică dacă gofrele sunt coapte și rumenite. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou. Se reiau aceleași operațiuni pentru a face celelalte gofre, până ce se termină cvompoziția. Pentru servire, gofrele pot și decorate cu: sirop, ciocolată, fructe confiate, înghețată, fructe proaspete. De asemenea, aceste gofre cu scorțișoară se pot mânca simple, nedecorate, pentru că sunt excelente.
Incearca si reteta de Gofre cu zmeura, pufoase si aromate sau varianta de Vafe belgiene.
Iti recomandam si reteta de Gofre cu iaurt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|