Ingrediente
- 5 kg gogonele
- 5 kg castraveti
- 2 legaturi de marar uscat
- 2 legaturi de cimbru uscat
- 4 radacini de hrean
- 1 telina (cu tot cu frunze)
- sare grunjoasa
- otet de 9 grade dupa gust
Mod de preparare
Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.Butoiul dupa ce l-am spalat incepem sa punem ingredientele in el.
Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina ,hrean taiat si mararul uscat.Incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul.Intr-un castron punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa si otet dupa gust.Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi.Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de saramura.
Butoiul se inchide ermetic cu capac si se pune la rece unde aveti loc,in pivnita,camara,balcon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|