Gogosar umplut cu conopida, in otet

Postat de Pungasa_Rogue in Muraturi
1 Oct 2017 | 10194 vizualizari
Gogosar umplut cu conopida, in otet

Am tot vazut gogosar umplut conservat in otet si am zis sa incerc si eu. Acum l-am umplut cu conopida, iar data viitoare urmeaza cu varza. 

Ingrediente

  • 1,4 kg gogosar curatat de cotor si seminte
  • 850 g conopida (fara frunze)
  • 5-6 frunze de telina
  • 400 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 250 g zahar
  • 70 g sare grunjoasa
  • 15 g boabe de piper
  • 15 g boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • un borcan de 4 l

Mod de preparare

Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe.

Conopida se spala si se rupe, lasand  buchetele atat mari, cat si mici.

Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata.

Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper, boabele de mustar si foile de dafin se amesteca intr-o cratita si se pun la foc pana cand se topeste zaharul.

Pe fundul unui borcan de 4 l, se pun 2-3 frunze de telina (spalate), se aseaza cu grija gogosarul, astfel incat sa vina cu partea cu conopida spre exterior, iar deasupra se pun din nou frunze de telina. Se toarna amestecul cu otet peste gogosar, se infileteaza capacul la borcan si se probeaza sa nu curga, apoi se fierbe borcanul intr-un vas cu apa, asezand pe fundul vasului un prosop, timp de 40-50 de minute. Se lasa borcanul sa se raceasca in apa respectiva sau se baga sub o patura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosar umplut cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

Varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...

Citeste continuarea

Castraveți bulgărești

Postat de panacris

Castraveți bulgărești

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2017, 13:01
Ce bine arată!
la 01.10.2017, 13:02
Multumesc, RODIMUR!
la 01.10.2017, 13:13
waw !
la 01.10.2017, 13:58
Ina!
la 01.10.2017, 14:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking