Ingrediente
- Pentru un borcan de 10L.
- 2 kg gogosari mari
- 4-5 morcovi
- 1 radacina telina cu tot cu Frunze
- 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
- Solutia:
- 3 l apa plata
- 1,25l otet
- 650g miere de albine
- 625ml ulei
- 2 linguri cu varf, sare grunjoasa
- 1 lingura, boabe de piper
- Foi de dafin
Mod de preparare
Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.
Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri. Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din telina sau morcov, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.
Asezam gogosarii in borcanul dinainte spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam prea tare.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari. Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru 1- 2 zile, dupa care, etichetam borcanul si-l depozitam in camara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|