Ingrediente
- 5 kg gogosari
- o conopida
- o telina cu frunze
- 2 morcovi
- boabe de piper
- boabe de mustar
- 2l otet
- sare pt muraturi
- zahar
Mod de preparare
Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele.
La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot, apoi puneti pentru 5 minute gogosarii.(in acest mod ei se inmoaie si puneti mai multi in borcan)
Restul legumelor:
- Morcovii ii curatati si ii taiati rondele,
- conopida o rupeti buchetele,
- telina o taiati in bucatele ( cubulete sau felii, cum puteti)
- frunzele de telina le spalati
Incepeti sa umpleti borcanul:
Puneti jumatate de lingurita cu boabe de mustar si 4-5 boabe de piper,3-4 rondele de morcovi,cateva frunze de telina, buchetele de conopida si o felie de telina; umpleti cu gogosari si mai puneti frunze de telina. Umpleti apoi cu otetul care a fiert.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|