Ingrediente
- 4 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
- 2 litri apa
- 1 litru otet
- 3 linguri sare pentru muraturi
- 3 linguri miere sau zahar
- 3-4 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 10- 12 foi de dafin
- 30 g boabe de mustar
- 30 g boabe de piper negru
- cateva radacini de hrean
- 8- 10 borcane de 800 ml cu capac filetat
Mod de preparare
Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper.
Taie gogosarii in jumatati
Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron.
Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa.
Umple borcanele cu gogosari, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele.Inchide-le cu capace.
Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|