Gogosari in otet

Postat de Brindusa in Muraturi
29 Sep 2011 | 7647 vizualizari
Gogosari in otet

Ingrediente

  • 4 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
  •  2 litri apa
  • 1 litru otet
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 3 linguri miere sau zahar
  • 3-4 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 10- 12 foi de dafin
  • 30 g boabe de mustar
  • 30 g boabe de piper negru
  • cateva radacini de hrean
  • 8- 10 borcane de 800 ml cu capac filetat

Mod de preparare

Pune la fiert apa, otetul, sarea, mierea, 5 foi de dafin, 15 boabe de piper. 

Taie gogosarii in jumatati 

Pune gogosarii in transe in amestecul cu otet. Lasa fiecare transa sa fiarba 1 minut, pentru ca gogosarii sa se inmoaie putin. Scoate-i intr-un castron. 

 Pune in fiecare borcan cate o bucata de hrean, 1 lingurita de boabe mustar, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si putina ceapa. 

Umple borcanele cu gogosari, apasand ca sa intre cat mai multi. Toarna peste ei zeama de otet calduta, ca sa umple borcanele.Inchide-le cu capace.

Borcanele se pastreaza in camara 2-3 luni inainte de a se folosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas

Postat de Constelatialeu

Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas

Cum se prepara Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas Am cules gogosarii, i-am taiat feliute si i-am spalat. Am spalat bine borcanele, pe fundul lor am asezat cateva fire din palaria de...

Citeste continuarea

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2011, 08:23
buni buni
la 30.09.2011, 08:59
minunat
la 30.09.2011, 09:25
buni
la 30.09.2011, 11:20
excelenti pentru la iarna
la 30.09.2011, 15:06
f buni

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking