Gogosari in otet

Postat de merisor67 in Muraturi
7 Sep 2012 | 14237 vizualizari
Gogosari in otet

Este reteta de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris la ingrediente.

Ingrediente

  • 6 Kg gogosari
  • 500 gr zahar
  • 500 mL otet
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri miere poliflora de albine
  • condimente pentru muraturi
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat au incaput astfel incat sa se ude toti, i-am lasat cam doua minute si i-am scos intr-o sita. Am procedat asa pana s-au epuizat toti gogosarii. Pe urma am stins focul si am lasat sa se raceasca putin si compozitia si gogosarii, dar nu de tot.

Cand am considerat ca s-a racit suficient cat sa suporte degetul am adaugat mierea in compozitie si am amestecat pana la topiraea acesteia. Am asezat gogosarii in borcane presandu-i putin si am turnat compozitia peste ei. Am infiletat capacele si am lasat la racit. Compozitia mai scade pe parcurs dar se va completa cu ce a mai ramas. Mie mi-au incaput gogosarii in opt borcane de 800 gr si mi-a mai ramas compozitie cam 300 mL.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2012, 20:28
Interesanta reteta! Fara niciun pic de apa De probat
la 07.09.2012, 20:30
niciodata nu pun gogosarii cu apa si raman tari toata iarna si sunt dulcisori
la 07.09.2012, 20:32
saptamana viitoare incerc reteta ta!
la 07.09.2012, 20:33
Claudia, garantez pentru ea, o fac de ani de zile si n-a dat gres niciodata.
la 07.09.2012, 20:35
ma tenteaza si pe mine! Te astept la Provocare cu reteta!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking