Gogosari in otet

Postat de Ina in Conserve
13 Sep 2010 | 18652 vizualizari
Gogosari in otet

Dupa ce am muncit jumatate de zi si-am pozat fiecare etapa in parte, azi mi-am sters toate pozele de pe stick, din greseala ( ca sa nu zic din prostie ) :(( Totusi, nu vreau sa tin reteta mea doar pentru mine, asa ca v-o impartasesc atasand o poza de anul trecut, cand inca nu eram bucataras si faceam poze doar pentru ca-mi placea ce gateam :D...

Ingrediente

  • 8 kg gogosar
  • 2 conopide potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de hrean
  • frunze de telina
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 800 g zahar
  • 8 linguri rase cu sare( cam o lingura la 1 kg de gogosar )
  • 3-4 foi de dafin
  • o mana cu boabe de piper
  • mustar boabe ( cca 150 grame )

Mod de preparare

Gogosarul se spala, se scoate cotorul si se taie felii late de doua-trei degete. Hreanul se curata si se taie in bucati de cca 5-6 cm. Morcovul de taie rondele.  Conopida se desface buchetele .

Intr-o oala mare se amesteca  1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin  si piperul boabe. Se pune la fiert , iar cand da in clocot se adauga feliile de gogosar ( cate incap ) care se lasa 2-3 minute sa se inmoaie putin ( astfel incat sa nu se rupa cand se aseaza in borcane ). Se scurg si se scot intr-un alt vas si se continua cu alta sarja, pana se oparesc toti gogosarii. In aceeasi zeama se oparesc si buchetele de conopida, apoi se scurg si acestea.

In borcanele in care vom conserva gogosarii si conopida se pune mai intai cate o lingurita de  mustar boabe ( la borcane mai mari, punem mai mult ). Punem la fundul borcanului si 2-3 rondele de morcov si 1-2 bucati de hrean. Incepem sa asezam feliile de gogosar, facand manunchiuri de cate 3-4 bucati, astfel incat sa nu ramana spatiu gol prea mult in borcane. Dupa ce asezam un strat de gogosar asezam unul de conopida, apoi iar de gogosar, pana umplem borcanul.  Mai adaugam 2-3 rondele de morcov, frunze de telina  si 1-2 bucati cu hrean. Zeama in care au fiert gogosarii o turnam cu grija in borcane, peste legume, cu tot cu boabele de piper. Acoperim gura borcanului  cu o folie de PVC, iar capacele le punem dupa ce au stat 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera cat mai bine de marginea borcanului.  Se dau  borcanele in beci , unde se pastreaza  toata iarna, fara sa ne temem ca se vor inmuia  ( asta daca nu se papa tot pana de Revelion :))  )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Postat de Ksenya

Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece

Iata cum se prepara Reteta de prune aperitiv umplute cu menta, usturoi si gogosar, marinate la rece Am spalat bine prunele, le -am pus pe un prosop si le-am scos samburii. M-am apucat de...

Citeste continuarea

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 22:47
wow,ce culori.....daca nu mai ai animale ce taia,ai trecut pe legume
la 13.09.2010, 23:26
N-ai reusit sa recuperezi pozele?
la 14.09.2010, 05:48
Ela
la 14.09.2010, 05:50
N-am reusit, Miha Am incercat cu programul ala si degeaba......3 ore a rulat si-am obtinut niste fisiere cu imagini invalide Sa-mi fie invatatura de minte, sa fiu mai atenta cand dau delete....n-am vazut ca aveam selectat tot, nu doar o poza.....
la 14.09.2010, 07:31
cine a pus gogosarii, tu sau soacra..........foarte frumosi.............

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking