Salata mixta pentru iarna

Postat de panacris in Conserve
23 Sep 2012 | 16617 vizualizari
Salata mixta pentru iarna

Daca tot a remarcat Buinca, ca mai am ceva borcane goale in camara, dupa o raita prin piata, am hotarat sa incerc si aceasta reteta. Dupa o raita in mediul virtual dupa o reteta usoara, am apelat tot la caietul vechi de retete, care sta cam stingher in biblioteca din bucatarie. Sper ca o sa va placa salata, va asigur ca e cea mai usoara varianta.

Ingrediente

  • gogonele verzi si parguite 2 kg.,
  • ardei kapia 2 kg,
  • gogosari 2 kg,
  • castraveti mai marisori 2 kg,
  • ceapa galbena 1 kg,
  • conopida 1 kg,
  • morcovi 1 kg,
  • sare neiodata (de muraturi) 300 g,
  • otet 300 ml,
  • zahar 300 g,
  • salicil 2 lingurite,
  • boabe enibahar,
  • seminte de mustar,
  • boabe de piper,
  • hrean 2 radacini,
  • foi de dafin,
  • marar uscat.

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata ( de seminte, cotoare, de coaja etc.) se dau pe rindea ( eu am folosit Robotul, in 10 minute nu am avut ce face;) ). Conopida se desface buchetele mici si se adauga la legume. Otetul, zaharul si sarea se amesteca energic, adaugandu-se peste amestecul de legume, se amesteca usor si se lasa de seara pana dimineata. A doua zi se umple borcanele (curate, uscate si racite) cu amestecul de legume. In fiecare bircan se pune 1 boaba enibahar, cateva seminte de mustar, boabe de piper (eu a uitat:D), foaie de  dafin, marar uscat si o bucata de hrean. Borcanele se inchid ermetic si se aseaza cuminti in camara, pana la iarna. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata mixta pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT

Postat de panacris

SALATĂ DE CARTOFI CU TOFU AFUMAT

Cartofii se pun la fiert în coajă, cca. 20 de minute în apă rece cu puțină sare. După ce s-au fiert cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe, încă fierbinți, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2012, 11:10
primesc si eu un borcan ca tare bine mai arata
la 23.09.2012, 11:10
Tare buna mai e!Bravo!
la 23.09.2012, 11:10
Iri, prima servita
la 23.09.2012, 11:13
Doamne cât e de bună la repezeală (când vii de pe drumuri şi nu ai nimic la îndemână)
Bravo Cristina
la 23.09.2012, 11:18
Wow,wow ce prezentareee! De salata ce sa mai zic:foarte buna!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking