Gogosari in sos de mustar

Postat de merisor67 in Muraturi
20 Sep 2017 | 10779 vizualizari
Gogosari in sos de mustar

Foarte mult mi-au plăcut acesti gogoșari în sos de muștar, de la prima degustare, așa ca nu am stat pe gânduri, am cerut rețeta persoanei care m-a servit cu așa ceva, adică o fostă colegă de serviciu, pe la care am fost de curând în vizită. Rețeta este foarte simplă, proporția ingredientelor fiind de 1:1, însă eu am modificat pe alocuri această proporție, pentru că sosul mi s-a părut mult prea dulce pentru gustul meu.  

Ingrediente

  • 2 kg gogoșari(cântăriți curățați)
  • 150 g zahăr
  • 150 g muștar clasic
  • 50 g muștar dulce
  • 250 ml oțet
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 1 lingură boabe de piper
  • 4-5 frunze de dafin

Mod de preparare

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri.

Într-un vas, pe foc, amestecăm restul ingredientelor specificate în listă, până când se topește zahărul și sarea, iar compoziția începe să fiarbă.

Scufundăm gogoșarii în sosul format, atât cât încap, așa încât să fie acoperiți de sos și să se poată pătrunde fiecare în parte.

Îi amestecăm ușor cu o spatulă, să se umezească uniform și ii lăsăm aproximativ 5 minute în vas, pe foc, după care îi transferăm cu o spumieră, într-un alt vas.

Adăugăm a doua serie de gogoșari în sos și procedăm la fel și tot așa, până când undim toate feliile de gogoșari.

Spălăm borcanele, le scurgem și le sterilizăm, apoi le umplem cu feliile de gogoșari, pe care le îndesăm bine, nu de alta, dar să ne ajungă sosul pentru toate borcanele.

Turnăm sosul în borcanele umplute cu gogoșari, agităm bine borcanele, învârtindu-le între palme, ca sosul să pătrundă printre toate feliile de gogoșari, apoi înfiletăm capacele și lăsăm borcanele să se răcească bine, la temperatura camerei, după care le trecem în cămară.

Eu am pus gogoșarii ușor calzi în borcane și am turnat peste ei sosul tot ușor cald, dar se pot pune si reci.

Borcanele nu mai necesita sterilizare dupa umplere.

Pentru data viitoare, am să adaug și niște muștar cu hrean, sigur le va schimba gustul.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de gogoșari în sos de muștar!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de panacris

Gogosari in sos de mustar

Gogoșarii se spală, se taie în patru și se curăță de semințe și cotor. Într-un vas mai înalt se adaugă, oțetul, sarea, zahărul, uleiul și condimentele, ce se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2017, 10:37
buni la iarna
la 20.09.2017, 13:54
Buni or fi la iarna sau mai repede
la 20.09.2017, 14:15
Mulțumesc, Dia, Motan! Mult mai repede se termină
la 20.09.2017, 14:47
Foarte buni!Faceam si eu pe tompuri
la 20.09.2017, 15:27
ce buni vor fi astia mai incolo , arata super bine

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking