Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris in Conserve
21 Oct 2021 | 1360 vizualizari
Salata de legume cu sos de mustar

Zilele trecute m-a ispitit Mitinita, adică Adina cu rețeta această delicioasă https://cartederetete.ro/salata-de-legume-cu-sos-de-mustar/ Așa că în weekend m-am pus pe treabă 😉 Minunatăăăă,bine că mi-a sugerat să fac două porții :D 😉 Deja s-au dus câteva borcane, la Zmeișori, la prieteni și degustare! 😉   Gata cu vorbăria spor la treabă și poftă bună!

Ingrediente

  • Morcovi 2000 g,
  • Gogoșari 2000 g,
  • Gogonele 2000 g,
  • Ardei kapia 2000 g,
  • Ardei gras 2000 g,
  • Ceapă galbenă 2000 g,
  • Oțet din vin 500 ml,
  • Apă rece 1500 ml,
  • Zahăr tos 500 g,
  • Sare grunjoasă 4 linguri.
  • Pentru sos:
  • Muștar clasic 800 ml (cca. 2 borcane),
  • Ulei de floarea soarelui 1000 ml.
  • Pentru conservare:
  • frunze de țelină,
  • fâșii de hrean.

Mod de preparare

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉

Între timp se pun la fiert într-un vas încăpător apa, oțetul, zahărul și sarea.

După ce s-au topit zahărul și sarea se adaugă morcovii rași și se lasă la gătit puțin, cât să fie crocanți, apoi se scot din lichid, se lasă la scurs și răcit.

Apoi se adaugă rând pe rând restul legumelor, procesându-se ca și la morcovi, lăsându-se- să se răcească ușor.

Între timp se prepară sosul de muștar. Într-un vas încăpător se pune , muștarul și se adaugă uleiul, fir cu fir, ca și la maioneză., amestecându-se ușor, într-un singur sens.

Atenție, dacă scăpați mai mult ulei, maioneza de muștar se va îmbrânzi, nu vă panicați să o aruncați, ci mai adăugați un pic de muștar, și amestecați continuu până va deveni omogenă.

Sosul de muștar se adaugă peste legumele răcite, se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele, apoi se pun în borcane sterilizate.

Se completează cu ingredientele pentru conservare, adică frunze de țelină și fâșii de hrean proaspăt, apoi borcanele se închid ermetic.

Eu de siguranță le-am pus și la sterilizare caldă, adică la Bain-Marie, într-un vas încăpător pe un strat de ziare sau prosoape de bucătărie, se completează cu apă, până la nivelul capacului și se lasă la sterilizat la foc mic cca. 30-40 de minute după ce începe să fiarbă apa.

 Apoi se lasă borcanele să se răcească în vasul cu apă fierbinte până a doua zi.

A doua zi se etichetează borcanele și se depozitează la rece.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare. În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele...

Citeste continuarea

Salata de legume cu maioneza de post

Postat de Constelatialeu

Salata de legume cu maioneza de post

Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2021, 21:00
la 21.10.2021, 21:33
la 21.10.2021, 23:06
Buna salata !
la 22.10.2021, 00:32
Sunt curioasa ce gust o avea !!!!
la 22.10.2021, 07:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking