Gogosari marinati, cu prune si conopida

Postat de mihaelar63 in Conserve
9 Oct 2019 | 3350 vizualizari
Gogosari marinati, cu prune si conopida

Muraturile acestea sunt din ciclul Tanti Kati , loveste din nou !!! M-am dus sa platesc cheltuielile comune pentru scara blocului si vecina mea Tanti Kati punea muraturi . Yammy !!! Atat de apetisante aratau ca mi le-am dorit si eu .Bune muraturile acestea unguresti !!!

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 1 kg conopida
  • 1 kg prune
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • Pt 1 l marinada : 2 parti apa

1 parte otet de 9 grade 1 lingura cu varf de sare mare iodata 2 linguri miere

Mod de preparare

  1.  Conopida se spala si se desface buchetele .
  2. Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .
  3. Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .
  4. Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.
  5. Prunele se taie pe jumatate si se scoate samburele .
  6. Se prepara doi litrii de marinada din ingredientele date .
  7. Se pune in marinada si frunzele de4 dafin , piperul si boabele de mustar .
  8. Cand marinada Da in clocot se opreste focul si se unduiesc [ oparesc ] gogosarii.
  9. Gogosarii trebuie sa stea in marinada 10-20 secunde , atat pana incep sa-si schimbe culoarea .
  10. Eu am folosit pentru cantitatile date 3 borcanea cate 2.7 l .
  11. Am pus pe fundul borcanului un strat de gogosari , apoi conopida si prune . Am incheiat tot cu un strat de gogosari .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte , intai in fiecare borcan cam de 3 degete,apoi completati pana sus .Asta ca sa nu se sparga borcanele .
  13. Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .
  14. Zeama trebuie sa depaseasca ultimul rand de gogosari .
  15. Se infileteaza bine borcanele si se pun la dunst intre paturi pana a doua zi .

                        Sa aveti pofta mare la friptura  insotita de asemenea muraturi :D !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

ROSII AROMATE LA BORCAN

Postat de AlexandraOrdean

ROSII AROMATE LA BORCAN

Spalam bine rosiile, le uscam, le asezam pe o tava uscata si le lasam la soare aproximativ 3-4 zile pana se usuca. Intr-un bol punem uleiul de masline, sare marina dupa gust, usturoi...

Citeste continuarea

Loboda la borcan pentru iarna

Postat de Ksenya

Loboda  la borcan pentru iarna

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 09.10.2019, 19:00
buni buni
la 09.10.2019, 19:03
Si tuica din ce mai faci ?
la 09.10.2019, 19:05
Cleme , no problem , si pentru tuica estem )
la 09.10.2019, 19:16
M-am linistit daca a ramas si de tuica
la 09.10.2019, 19:16

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking