Ingrediente
- 2 kg gogosari
- 1 kg conopida
- 1 kg prune
- 1 lingurita sare de lamaie
- 1 lingura boabe piper
- 1 lingura boabe mustar
- 6 foi dafin
- Pt 1 l marinada : 2 parti apa
1 parte otet de 9 grade 1 lingura cu varf de sare mare iodata 2 linguri miere
Mod de preparare
- Conopida se spala si se desface buchetele .
- Lasati conopida in apa rece cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore .
- Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa si se curata de seminte .
- Taiati gogosarii in felii de marimea dorita.
- Prunele se taie pe jumatate si se scoate samburele .
- Se prepara doi litrii de marinada din ingredientele date .
- Se pune in marinada si frunzele de4 dafin , piperul si boabele de mustar .
- Cand marinada Da in clocot se opreste focul si se unduiesc [ oparesc ] gogosarii.
- Gogosarii trebuie sa stea in marinada 10-20 secunde , atat pana incep sa-si schimbe culoarea .
- Eu am folosit pentru cantitatile date 3 borcanea cate 2.7 l .
- Am pus pe fundul borcanului un strat de gogosari , apoi conopida si prune . Am incheiat tot cu un strat de gogosari .
- Turnati deasupra marinada fierbinte , intai in fiecare borcan cam de 3 degete,apoi completati pana sus .Asta ca sa nu se sparga borcanele .
- Eu pun mereu borcanele pe o tava de metal . Astfel nu am nevoie de lama de cutit pentru aceasta etapa cand se pune zeama fierbinte .
- Zeama trebuie sa depaseasca ultimul rand de gogosari .
- Se infileteaza bine borcanele si se pun la dunst intre paturi pana a doua zi .
Sa aveti pofta mare la friptura insotita de asemenea muraturi :D !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, cu prune si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|