Gogosari umpluti cu varza

Postat de rocsi_1612 in Muraturi
20 Sep 2018 | 7148 vizualizari
Gogosari umpluti cu varza

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta. Imi incanta atat de mult privirea acest borcan cu muraturi si abia astept sa degust gogosarii, pentru ca, am o presimtire ca sunt super, super buni! Haideti sa mai umplem camara, ca inca mai avem legume gustoase pe piata, iar la iarna o sa ne incante papilele toate aceste bunatati.

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru un borcan de 5 litri):
    • 10 gogosari nu foarte mari
    • 1/2 varza verde mica
    • 1/2 varza mov mica
    • 1 conopida mica
    • 3 morcovi
    • 1 radacina hrean
    • frunze de telina
    • 1 lingurita rasa sare mare
    Pentru solutia lichida:
    • 1 litru apa
    • 500 ml otet
    • 100 gr zahar
    • 2 linguri rase sare mare
    • boabe de piper
    • 4-5 foi de dafin
    • boabe de mustar
    • boabe de ienibahar

Mod de preparare

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa.

O taiati fideluta.

Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine.

Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de seminte. Conopida o spalati si o taiati buchetele mici. Hreanul il curatati si il taiati rondele. Gogosarii ii umpleti cu amstecul de varza si morcov, cu o lingurita sau cu mana, impingeti bine sa ii umpleti peste tot. Intr-un borcan de 5 litri, asezati pe fund frunze de telina si rondele de hrean. Gogosarii umpluti ii introduceti usor in borcan, ii asezati frumos, iar printre ei puneti conopida, frunze de telina si rondele de hrean, pana umpleti borcanul.

Acum pregatiti solutia lichida: Intr-o cratita puneti apa cu zaharul, otetul si sarea. Transferati totul pe foc, amestecati bine. Adaugati boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar si de ienibahar. Lasati lichidul pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi trageti cratita de pe foc. Asezati o lama de cutit sub borcan, turnati zeama printr-o sita pana se umple borcanul. Deasupra puneti doar 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper. Infiletati bine capacul, inveliti borcanul intr-o patura, pana a doua zi. A doua zi, daca vedeti ca a scazut lichidul, mai faceti putin si completati ca sa fie plin borcanul. Il dati la rece in camara.

Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet

Varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...

Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de merisor67

Gogosari umpluti cu varza

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2018, 19:44
de cand zic sa fac si eu... Anul asta tot reteta clasica am facut, am uitat de umplutura
la 20.09.2018, 19:54
Ce buni sunt, vin la tine sa servesc, eu sunt cam lenesa de la un timp....
la 20.09.2018, 20:02
super
la 20.09.2018, 20:03
Noi am făcut anul trecut ardei umpluți cu varză, dar cred că gogoșarii sunt și mai buni!
la 20.09.2018, 20:22
buni buni

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking