Gogosele de malai

Postat de lili in Aperitive / Garnituri
4 Feb 2011 | 7149 vizualizari
Gogosele de malai

Reteta am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu http://www.retetecalamama.ro

Ingrediente

  • - mamaliga rece
  • - faina 
  • -praf de copt
  • - ulei pentru prajit

Mod de preparare

Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa  si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul  intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat.  Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii .
Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel...

Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta.

Se pot servi si in zile de post sau la cina alaturi de o slaninuta sau salam

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosele cu malai

Postat de diaconta

Gogosele cu malai

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul.Adaugam apoi iaurtul si aromele.Apoi faina de grau si cea de malai impreuna cu praful de copt.Se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Se pune ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2011, 20:54
la 04.02.2011, 22:45
Cat de bune Lili!
la 05.02.2011, 09:58
la 05.02.2011, 14:14
tare bune sunt
la 07.02.2011, 21:05

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking