Gogosi a la Mena

Postat de cris2711 in Dulciuri
9 Mai 2015 | 4642 vizualizari
Gogosi  a la Mena

Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic de vanilie Bourbon lichida
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • circa 300 ml ulei
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.

Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.

Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.

Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.

Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Mena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu pere

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu pere

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un...

Citeste continuarea

Strudel cu mere

Postat de simona72

Strudel cu mere

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2015, 17:49
Interesanta reteta . Trebuie probata
la 09.05.2015, 17:49
Si Mena stie?
la 09.05.2015, 17:50
Miha sunt relativ de usor de facut
la 09.05.2015, 17:50
Cleme am uitat sa ii spun)
la 09.05.2015, 17:54
Vaiiiiiiiiiiiiiiiii

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking