Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 oua
- 1 plic de vanilie Bourbon lichida
- 50 ml lapte
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- circa 300 ml ulei
- un praf de scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare
Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.
Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.
Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.
Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.
Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Mena" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
|