Gogosi aromate

Postat de lilik in Dulciuri
22 Mar 2011 | 15196 vizualizari
Gogosi aromate

sunt aromate,pufoase...ce sa mai...sunt delicioase:)

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • coaja rasa de la 1 portocala

Mod de preparare

Punem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul).

Faina o cernem si o amestecam cu drojdia,apoi in mijloc facem o gaura unde punem oul si compozitia din oala(calduta).

Framantam bine totul apoi lasam la dospit 1 ora.

Cand aluatul e crescut rupem din el si intindem o foaie din care decupam gogosi de ce forma dorim.

Dupa ce am decupat gogosile le punem la crescut pt inca 20-30 de minute apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.

Le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandvici cu ou si gogosi aromate pentru micul dejun

Postat de CameliaComan

Sandvici cu ou si gogosi aromate pentru micul dejun

Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase si aromate

Postat de caroline

Gogosi pufoase si aromate

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 23:39
la 22.03.2011, 23:48
yummi, gogosi
la 22.03.2011, 23:57
ce pofta mi-ai facut cu bunatatile astea trebuie sa-mi fac
la 23.03.2011, 01:08
Ce buni
la 23.03.2011, 07:15
buneeeeeeeeeeeeee

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking