Ingrediente
- 400 gr faina
- 100 ml suc de portocale
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 40 gr unt
- 40 gr zahar
- 1 pliculet de drojdie uscata
- coaja rasa de la 1 portocala
Mod de preparare
Punem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul).
Faina o cernem si o amestecam cu drojdia,apoi in mijloc facem o gaura unde punem oul si compozitia din oala(calduta).
Framantam bine totul apoi lasam la dospit 1 ora.
Cand aluatul e crescut rupem din el si intindem o foaie din care decupam gogosi de ce forma dorim.
Dupa ce am decupat gogosile le punem la crescut pt inca 20-30 de minute apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.
Le presaram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|