Gogosi pufoase si aromate

Postat de momo121 in Dulciuri
30 Oct 2014 | 3689 vizualizari
Gogosi pufoase si aromate

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • 70 g unt sau margarina
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie si portocala
  • un praf de sare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit si zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa creasca. 

Peste faina punem drojdia, ouale, laptele caldut, zaharul, vanilia si esentele dupa gust, framantam pana obtinem un aluat omogen si la final punem untul topit si caldut; framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, la loc caldut, de preferat acoperit cu folie transparenta.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe masa presarata cu faina, si cu ajutorul unui pahar formam cercuri pe care le mai lasam la crescut cca. o jumatate de ora.

Intr-o tigaie punem ulei si cand este foarte incins adaugam cercurile de aluat, le prajim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas acoperit cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

La final pudram cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase si aromate

Postat de caroline

Gogosi pufoase si aromate

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina...

Citeste continuarea

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Postat de Caty

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 17:09
Gogosiiiiiii, servesc una de la tine chiar n-am mai papat de mult pufosenii
la 30.10.2014, 17:10
Cu drag Laura!
la 30.10.2014, 17:17
bune tare!!!
la 30.10.2014, 17:21
Sa-mi pastrezi si mie pentru maine la cafea!
la 30.10.2014, 17:23
Bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking