Gogosi pufoase si aromate

Postat de bitza in Prajituri
7 Feb 2010 | 17112 vizualizari
Gogosi pufoase si aromate

reteta este preluata din revista click "pofta buna"

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -150-170 ml lapte cald
  • -3 linguri zahar
  • -2 oua
  • -3 linguri ulei
  • -esente
  • -un praf sare

Mod de preparare

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu maiaua si faina,framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.
Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.
Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta.

Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servet de hartie,sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi pufoase si aromate

Postat de caroline

Gogosi pufoase si aromate

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina...

Citeste continuarea

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Postat de Caty

Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit

Preaparare Reteta de gogosi pufoase si aromate cu aluat dospit Amestecam drojdia cu zaharul și laptele călduț. Lăsăm 10 minute acoperit. Cernem faina, adăugăm ouăle, sarea,laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 09:02
Chiar ca mi-ai facut pofta de gogosi.........
la 08.02.2010, 10:32
chiar ieri am facut si eu! ce dragute sunt si ale tale!
la 08.02.2010, 21:40
ce frumos miroase! ''ca la mama acasa'';
la 08.02.2010, 22:11
la 08.02.2010, 22:30
Si eu am mancat in seara asta, vreo 6 gogosi cu o poftaaaa, sunt asa de bune! ..cred ca o sa mai iau una

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking