Gogosi "Bomboloni"

Postat de madi_marin in Dulciuri
13 Apr 2010 | 16551 vizualizari
Gogosi "Bomboloni"

E reteta lui Micki...si e prima oara cand fac asa gogosi, dar va asigur ca sunt delicioase.

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 75 g zahar
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pentru decor

Mod de preparare

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Cand a fost gata l-am scos pe masa pudrata cu faina si l+am intins cu sucitorul in foaie mai groasa. Am decupat cu paharul rondele pe care le-am mai lasat la crescut inca 15 minute, apoi le-am prajit in baie de ulei pe ambele parti.

Atentie! Trebuiesc facute de la inceput toate rondelele de aluat, ca apoi sa ne apucam de prajit pentru ca se fac foarte  repede.

Imediat ce le-am scos de la prajit le-am dat prin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi "Bomboloni"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bomboloni

Postat de Adele

Bomboloni

Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina,...

Citeste continuarea

Bomboloni

Postat de nadina73

Bomboloni

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2010, 13:52
ce rotofee sunt
la 13.04.2010, 14:01
si eu vreau !!!la favorite
la 13.04.2010, 14:30
ce pufoase ti-au iesit!
la 13.04.2010, 14:33
la 13.04.2010, 14:43
ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking