Ingrediente
- 500 gr faina (aproximativ)
- 2 oua.
- 100 ml lapte.
- 12 gr drojdie.
- 10 gr sare.
- 50 gr zahar (2 linguri jumatate).
- coaja de lamaie.
- 50 gr unt.
- Pentru umplut:
- crema de ciocolata.
- Decor :
- zahar pudra.
- Ulei pentru prajit.
Mod de preparare
Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina, sarea si drojdia dizolvata, se pune coaja de lamaie si se framanta aluatul, dupa care se pune pe masa de lucru, se adauga untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pune si faina ramasa si se termina de framantat. Se lasa la cald pentru 30 de minute, dupa care se intinde o foaie groasa 2 cm si cu un inel de inox (sau pahar) se taie cercuri, care se lasa pentru 40-60 de minute acoperite cu un prosop la crescut.
Se prajesc in ulei cald, dupa care se lasa la racit cateva minute, se umplu cu ciocolata, se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|