Gogosi choux umplute cu crema

Postat de Meea in Dulciuri
13 Dec 2016 | 3234 vizualizari
Gogosi choux umplute cu crema

         V-ati speriat de titlu, nu? Sincer, habar n-am cum sa le numesc! Reteta de baza este cea a eclerelor, dar le-am facut sub forma de gogosi si sunt si mai bune oricum decat eclerele :-". Nu stiu daca din poze va dati seama caaat de deliciioooase sunt, insa insist sa spun si eu caa sunt extreeem de delicioooase! Gogoasa este facuta din choux, umpluta cu crema de galbenusuri, glazurata cu ciocolata si pudra de migdale. DIVIN! Partea cea mai amuzanta cand faceti aceasta reteta, este partea in care umpleti choux-urile. Veti vedea mai jos, va trebui sa "injectati" choux-urile cu crema. Se vor umfla de parca ati pus botox haha:)). De mult mi-am dorit sa pot face aceasta reteta, recunosc ca prima data, acum cateva luni, nu mi-au iesit deloc. Choux-urile mi s-au lasat cand s-au racit. Am urmat toti pasii posibili vazuti pe tot youtube-ul, insa tot nu au iesit. Acum am hotarat sa imi creez singura pasii si iaca au iesit! 
         Cam atat am de spus astazi, va doresc o sambata frumoasa alaturi de cei dragi voua! Pupici

Ingrediente

  • Ingrediente choux-uri (aprox. 9 buc.):
  • 150 ml apa
  • 70 g unt
  • 50 g zahar
  • putina sare
  • 120 g faina
  • 2 oua
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt
  • Ingrediente decor:
  • 50 g ciocolata topita
  • pudra de migdale

Mod de preparare

          Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa.

 Lasam aluatul la racit. Slava Domnului pentru vremea de afara! Dupa 2 minute, s-a racit deja! haha:)) Punem aluatul intr-un vas, in care vom putea folosi mixerul. Adaugam un ou, mixam bine, pana cand oul s-a incorporat, apoi adaugam si al 2-lea ou. Cand veti adauga oul, aluatul se va sfarama, dar pe masura ce mixati, se va lega la loc! Va rezulta un aluat lipicios. Punem aluatul intr-un posh si pe foaia de copt, vom forma gogosi cu diametrul de aprox. 8 cm. Lasam tava la cuptor, la foc mic, 20-25 minute (sau pana cand au crescut si au capatat o culoare aramie), fara sa deschidem usa cuptorului. Daca faceti asta, se vor lasa si veti regreta haha:)).

           Urmeaza sa pregatim crema: pe foc mic, punem galbenusurile, zaharul, amidonul si laptele. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Lasam crema la racit. Untul il taiem in cuburi mai mici si le adaugam pe rand in crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare adaugare. Va rezulta o crema fina si densa. Dupa ce choux-urile s-au copt si racit, le intepam cu un cutit ca in poza de mai jos. Cu ajutorul unui posh subtire, vom "injecta" crema in gogoasa prin gaurile facute (tulaai, tare greu imi este sa explic haha:)). Priviti poza de mai jos, veti intelege).Cu ajutorul unui cutit intindem surplusul de crema iesit (eu am mai pus putina crema pe deasupra si am intins-o). Presaram pudra de migdale.

          Dam gogosile la frigider pentru 5-10 minute, apoi le glazuram cu ciocolata. Delicios, nu?!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi choux umplute cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci

Postat de cris2711

Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci

Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa. Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de...

Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de CameliaComan

Desert crema de zahar ars

Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul. Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2016, 21:12
imi place preparatul,imi place poza
la 13.12.2016, 21:13
bune
la 13.12.2016, 21:20
mmm
la 13.12.2016, 21:23
super!
la 13.12.2016, 21:32
Super bune!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking