Gogosi cu branza si marar

Postat de elena1988 in Dulciuri
12 Feb 2011 | 9593 vizualizari
Gogosi cu branza si marar

Au fost foarte bune, aluatul de gogosi dulceag, branza sarata, si apoi date prin zahar pudra, au fost nemaipomenite, merita incercate.

Ingrediente

  • 500 gr de faina
  • 25 gr de drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 gr de unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • o legatura de marar mai mica, mai sfrijita
  • 1 ou batut
  • telemea de vaca

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.

Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu oul batut si mararul, apoi se pune cate o lingurita plina de branza, se pune al doilea cerc si se ciupesc bine de tot pe margini, altfel se vor desface in timpul prajirii

Se prajesc in baie de ulei fierbinte cateva secunde sau 1 minut. Se pun pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.

Se servesc cu zahar pudra. Sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Langosi cu cas si verdeata

Postat de Elena_Daria

Langosi cu cas si verdeata

Punem drojdia intr-o canita, adaugam zaharul, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, uleiul si framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2011, 19:19
interesant Elena cu telemea si marar nu am mancat asa combinatie,noi facem doar clatite cu urda si marar,Si urda o indulcim cu zahar si punem si galbenus de ou.dar de ce nu?daca imi dai servesc cu drag
la 12.02.2011, 19:19
la 12.02.2011, 19:21
cris te servesc cu cea m-ai mare placere chiar sunt foarte bune merita sa incerci, faci aluatul obisnuit de gogosi , apoi le umpli cum vrei tu si cu ce vrei tu
la 12.02.2011, 19:22
rocsi te servesc
la 12.02.2011, 19:25
da si eu vreaaaaau

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking