Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu

Postat de amalia01 in Dulciuri
30 Ian 2015 | 2501 vizualizari
Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu

Am facut gogosi...nimic deosebit...dar am vrut sa le dau o haina noua. Am cautat, m-am informat si m-am hotarat...

Ingrediente

  • 1. gogosi:
  • 500g faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 2. sos de zmeura
  • 100 g zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita boabe de piper (rosu)

Mod de preparare

1. gogosi:   Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se framanta bine pana se obtine un aluat care nu se leaga de maini, elastic, apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bumbac cca 1 ora. Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa(cca 3 mm) pe planul de lucru presarat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai lasa 20-25 min la crescut ; Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant.  

2. sos de zmeura:   Zmeura, zaharul si boabele de piper se pun la foc mic si se fierb pana cand se leaga, rezultand un sos cu consistenta unei smantani subtire. Sosul astfel obtinut se strecoara printr-o sita deasa.  

Servire: Gogosile se umplu cu crema de ciocolata si se stropesc din abundenta cu sosul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Chec cu branza si visine

Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie....

Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Postat de gaby_d

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos. Preincalzim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 09:55
la 30.01.2015, 15:24
Bune bune!
la 30.01.2015, 21:12
Ce as servi macar una!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking