Gogosi cu crema de vanilie

Postat de RuxyRux in Dulciuri
17 Ian 2017 | 6527 vizualizari
Gogosi cu crema de vanilie

Porfiti sa va serviti...avem pentru toata lumea! :)))))))))) Simple, umflate, rujate, pudrate, mai mari, mai mici, inelus in vartecus si cel mai important....umplute cu crema de vanilie, asa ca la bucatarasi acasa...as fi spus ca la Ruxy, insa cred ca stiti deja! :))) 

Ingrediente

  • 900 gr. faina
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar pudra
  • un sfert lingurita sare
  • 1lingurita praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 460 ml lapte
  • 100 gr. unt
  • coaja rasa de portocala( BIO)
  • ulei pentru prajit ( 1/2 l)

Crema de vanilie:

  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite unt
  • vanilie

Mod de preparare

Se pregateste maiaua: drojdia se lichefiaza cu 6 linguri lapte caldut din total, se pune deasupra o lingurita zahar pudra si o lingurita faina, se amesteca si se lasa 10 minute la loc cald, pana incepe sa se umfle.

Faina se cerne, untul se taie bucati, ouale se bat usor.

Intr-un vas, se pune faina, untul moale pe margine, ouale batute usor, se adauga laptele cald pe margine( nu fierbinte!), sarea, coaja de portocala, praful de copt, vanilia.

In mijloc, se pune drojdia lichefiata si se amesteca pana la omogenizare, apoi se framanta fix 5 minute, ridicand permanent aluatul de jos de la baza in sus. Se pune deasupra aluatului o folie de prospetime unsa cu ulei. Se ia un vas mai mare ( alt lighenas) se umple cu apa fierbinte si se pune vasul cu aluatul deasupra( ajuta cresterea). Eu am pus vasul la loc cald, in bucatarie.

Intre timp, se pregateste crema de vanilie: se pune laptele cu vanilia la foc intr-un ibric( vas), ouale se amesteca cu zaharul si faina plus 3 linguri lapte din total. Cand laptele este fierbinte, se toarna crema de ou si se amesteca fara oprire pana se ingroasa si da cateva clocote, se opreste focul se pune untul si se mixeaza. Deasupra cremei se pune o folie de prospetime si se pastreaza la temperatura camerei.

Cand a  crescut suficient aluatul, se rastoarna pe o suprafata usor infainata si se imparte in doua bucati. O bucata se tine la loc cald in vas, cealalta bucata de aluat se lucreaza.

Aluatul  se imparte in doua bucati si fiecare se intinde intr-o forma rotunda, se decupeaza cu forma pentru gogosi mai micute, restul gogosilor se formeaza in mana de dimensiunea unei mingiute ( ele oricum vor mai creste inca 30 de minute).

Dupa ce se formeaza toate gogosile, se asaza pe foaie de copt, se acopera cu o folie de prospetime unsa cu ulei si se mai lasa la cald inca o jumatate de ora.

Gogosile se prajesc in ulei fierbinte din belsug, 3 sau 4 minute, eu nu pun mai mult de 4 bucati in vas, se intorc cu grija, se scot pe un servet curat de hartie la scurs, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Gogosile mari, se vor umple cu posul cu crema de vanilie.

Sunt minunat  de  delicioase!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ecler

Postat de Mokuska

Ecler

Prima data incepem sa pregatim crema. Punem la fiert laptele, lasam deoparte 100 ml rece.  Amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele rece, varsam peste laptele dat in clocot si...

Citeste continuarea

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Postat de ctlina

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2017, 21:14
Eu as papa cateva inele , ca tare dolofane ti-au iesit
la 17.01.2017, 21:15
Hai Inisor scump...inelus sa fie pentru tine...multumesc de prezenta minunata!
la 17.01.2017, 21:32
bune tare
la 17.01.2017, 21:32
Multumesc Motanasule!
la 17.01.2017, 21:34
Vai de mine, mooor de pofta!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking