Ingrediente
- Aluat
- 500 g faina
- 45 g drojdie proaspata
- 200 ml lapte covasit
- 50 ml lapte caldut
- 70 g unt
- 20 g zahar brun
- 2 pliculete zahar vanilat
- 100 g zahar tos
- coaja de la o lamaie
- 2 oua
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
- Facultativ
- crema de ciocolata
- zahar farin
Mod de preparare
Aluat :
Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia faramitata, am adaugat sarea, zaharul brun si laptele caldut, omogenizam si lasam sa creasca cca 10 minute.
Separat punem intr-un castron ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, mixam bine, apoi adaugam untul topit si laptele covasit, apoi radem coaja de lamaie, mixam bine, pana totul se omogenizeaza. Incepem sa turnam peste maiaua crescuta si sa incorporam faina, obtinem un aluat molicel, dar care nu se lipeste de maini. Acoperim castronul cu un prosop si lasam sa creasca cca 2 ore ( ca am si adormit intre timp, emoticon care rade).
Dupa ce a crescut impartim aluatul in 26 de parti egale, le aplatizam putin si mai lasam ca creasca cca 10 minute.
Punem pe foc un tuciulet mai marisor, il lasam sa se incinga, adaugam ulei cca 1/2 l, cand incepe sa sfarie luam o gogoasa o intindem si o punem in uleiul incins,c and s-a rumenit pe o parte intoarcem pe partea cealalta. O scoatem pe un servet sa absoarba surplusul de ulei.
Unele le-am lasat asa aplatizate, pe altele le-am crestat la mijloc si le-am facut ca scovergile, va jucati cum vreti cu ele, doar e bucataria voastra si aveti voie. Asa procedam cu restul de gogosi pana le terminam de prajit.
Le servim cu zahar pudra sau crema de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu lapte covasit si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|