Gogoşi cu lingura

Postat de ionix in Dulciuri
26 Apr 2010 | 22202 vizualizari
Gogoşi cu lingura

Da, reteta este de la soacra-mea :D:D o reteta simpla, rapida si gustoasa...

Ingrediente

  • 300 g iaurt simplu
  • Circa 400 g faina
  • 3 oua
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • ½ lingurita praf de copt stins in zeama de la o lamaie
  • Praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5-6 linguri zahar pudra 

Mod de preparare

Ouale se bat bine cu un praf de sare si zaharul.

Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine.

Se pune praful de copt stins si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase.

Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul pt clatite, mai smantanos.

Eu am facut cateva adaugand cacao in compozitie si putin rom, asta e optional.

Incingem intr-un vas inalt ulei, suficent cat sa se scalde gogoselele in el.

Cu o lingura punem in uleiul incins aluat si lasam pana se rumeneste.

Se scoate cu o paleta si se pun pe servetele la scurs.

Se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert gogosi la cuptor, glazurate cu ciocolata

Se pune făina în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul și vanilia. Sarea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2010, 18:26
yummy, yummy
la 26.04.2010, 18:31
super...am facut si eu doar k sug mult ulei dar sunt foarte bune
la 26.04.2010, 18:32
Eu am mancat decat una n-a fost gretoasa dar asa-i, absorb mult ulei...
la 26.04.2010, 18:36
reci sunt foarte bune
la 26.04.2010, 19:05
sunt bune , la noi le zice ''picate'' ca le pici cu lingura in tigaie.Si le facem un pic mai mari ...noi avem linguraile mai mari...si stomacelefarfuria asta mi-o dai numai mie ionix!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking