Gogosi de post cu suc de portocale

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
5 Apr 2013 | 7555 vizualizari
Gogosi de post cu suc de portocale

Cand am mai facut am framantat aluatul cu apa, au fost buni si asa... dar acum adaugand arome si suc de portocale vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de rezultat! Sunt pufosi si parfumati, nici nu iti dai seama ca sunt de post!

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 11 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 350 ml suc de portocale caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.

Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.

Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta amestecata cu sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 6-7 minute) si un se mai prinde de maini.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.

Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.

Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Dupa ce s-au racit ii servim cu dulceata de mure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi aromate de post

Postat de lilik

Gogosi aromate de post

Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat. Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Gogosi cu suc de portocale de post

Postat de rocsi_1612

Gogosi cu suc de portocale de post

Intr-un ibric punem laptele si il incalzim foarte putin. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar. Intr-un bol punem faina si facem o gaura pe mijloc. Punem drojdia acolo si o lasam sa stea asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2013, 14:20
foarte bune
la 05.04.2013, 14:28
Vai vai ce bine arataaaa!!
la 05.04.2013, 14:31
buuune
la 05.04.2013, 14:33
Mmmm,ce bune si aromate sunt!!
la 05.04.2013, 15:00
vai ce pofta mi-ai facut

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking