Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
20 Noi 2012 | 27997 vizualizari
Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua

Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua Timea draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta!:-*>:D< Nu credeam, dar acum m-am convins ca si gogosi de post pot fi foarte buni si foarte pufosi!

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua:

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cubulet drojdie proaspata(25 g)
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua:

Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.

Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.

Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocala.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand aluatul pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.

Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.

Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Dupa ce s-au racit, pudram gogosi cu zahar si servim.

Sa aveti pofta!

Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant! Gustoase, aromate si mult mai sanatoase sunt aceste Gogosi glazurate de post, la cuptor

Aluatul il puteti modela si sub forma de Minciunele ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor

Postat de cristeena20

Desert reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...

Citeste continuarea

Pasta de zahăr (fondant) homemade

Postat de simonacallas

Pasta de zahăr (fondant) homemade

Într-un bol/castron încăpător am pus circa 300 g zahăr pudră, cernut împreună cu amidonul şi am făcut o adâncitură în mijloc. Am luat un vas termorezistent...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 23:31
Ce bune sunt
la 20.11.2012, 23:33
Ce frumos arata!
la 20.11.2012, 23:33
Delicioase Data viitoare le fac si eu de post
la 20.11.2012, 23:35
la 20.11.2012, 23:35
Ce faine ti-au iesit. Ma bucur ca ti-au placut. Sa incerci si cu faina neagra

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking