Gogosi de post cu pudra de roscove

Postat de Valclaudia in Dulciuri
13 Apr 2014 | 3961 vizualizari
Gogosi de post cu pudra de roscove

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie
  • pentru prajit, cca 750 ml ulei
  • pentru decorat. cca 200 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei.

Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia.

Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic.

Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea de ulei alocata aluatului.

Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de lucru infainata si decupam formele de gogosi dorite.

Preincalzim usor cuptorul (50 grade cca 15 minute), apoi il oprim.

Asezam gogosile in tava cuptorului tapetata cu un prosop curat de bucatarie (textil).

Dam tava la cuptor sa stea la caldura pana decupam toate gogosile (mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus trei tavi).

Incingem ulei intr-o cratita, scoatem prima tava din cuptor si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru a obtine gaura in mijlocul gogosilor secretul este sa le dati drumul in ulei invers decat au stat in tava la dospit (adica cu partea care a stat pe servetel, deasupra)

Le scoatem din ulei direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces, apoi le asezam pe platou, le pudram cu zahar pudra din belsug si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici cu lapte si pepite de ciocolata

Postat de comanligia

Painici cu lapte si pepite de ciocolata

Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min. Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu...

Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu lamaie

Intr-un bol punem untura, oul, zaharul, un praf de sare si le mixam spuma. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de la toata lamaia si zeama de la jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 21:33
la 13.04.2014, 21:41
Sa-mi pastrezi pentru maine la cafea, 2, 3, 4....
la 13.04.2014, 21:42
s-a facut! ... 5, 6, 7..... sa te acompaniez, pai nu?
la 13.04.2014, 21:42
Io nu mananc cu pudra din asta,ca nu vreau sa ma fac roscovana...;-bd
la 13.04.2014, 21:46
nu-ti face probleme Leoaico, deja esti cam roscovana Sau cum sa-ti spun? Balaioara?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking