Gogosi de post

Postat de miha in Dulciuri
30 Sep 2014 | 5504 vizualizari
Gogosi de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • ~250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.

Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi vanilate de post

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi vanilate de post

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se...

Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosile bunicii (de post)

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 11:03
Vreau si eu ...
la 30.09.2014, 11:03
Foarte bune gogosile
la 30.09.2014, 11:04
la 30.09.2014, 11:07
Nu-mi faci si mie o portie?
la 30.09.2014, 11:13
Miha, vezi astea nu se punctează şi nici nu se trec în palmares, nu e normal, prea te-ai dus în sus cu numărul de reţete. ) Altfel, ce să zic, eu mănânc şi de post, deci...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking