Ingrediente
- 500 g faina
- ~250 ml apa calduta
- 50 ml ulei
- 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita sare
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.
Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|