Gogosi din aluat cu branza de vaci

Postat de amalia01 in Dulciuri
15 Ian 2017 | 3360 vizualizari
Gogosi din aluat cu branza de vaci

Ca la bucatarasi acasa
Care sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile! Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba! Dar nu orice fel de gogosi!

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 pachete mici de drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 50 g margarina Rama
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa Kotanyi
  • ulei pentru copt gogosile

Mod de preparare

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.

Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.

Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.

Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat , branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.

Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si " buline".

Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.

Coci inelele-gogosi si "bulinele" pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.

Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu.

 Pofta buna!

 

Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec cu lamaie si iaurt

Postat de mirela0911

Chec cu lamaie si iaurt

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt,...

Citeste continuarea

"Poale-n brau"

Postat de Geanina87

"Poale-n brau"

Aluat : Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2017, 17:13
Am ajuns la fix
la 15.01.2017, 17:21
Merita incercate,cred ca sunt gustoase,cam seamana cu papanasii,doar ca aici folosesti drojdia!
la 15.01.2017, 17:25
...cred ca ma apuc si eu de facut; ador gogosile, iar reteta e foarte bine prezentata.
la 15.01.2017, 18:09
la 15.01.2017, 18:26
Bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking