Gogoşi din flori de salcâm

Postat de portiadelumina in Dulciuri
16 Mai 2014 | 11705 vizualizari
Gogoşi din flori de salcâm

Taman când primăvara se pregăteşte de plecare, chit că anul ăsta a fost capricioasă tare, omul de la ţară (dar nu numai), se înfruptă un pic din cele ale naturii combinând simplu parfumul, gustul şi culoarea. Aşa şi eu, printre picături, la propriu şi la figurat, am făcut la repezeală minunatele gogoşi din flori de salcâm, cele cu gust ce-mi aduc aminte de copilăria fără de griji.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 gr făină
  • lapte (cât să se realizez un aluat apropiat celui de clătite)
  • sare
  • esenţă vanilie
  • 6-8 ciorchini flori de salcâm
  • ulei (pentru prăjit)

Mod de preparare

Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm. 

Se încinge bine tigaia (nu mult ulei) şi se pun la prăjit ciorchinii ce au fost daţi prin aluat.  "Gogoşile" se prăjesc repede, ca şi clătitele, se scot pe hârtie pentru absorbirea surplusului de grăsime şi mai apoi se pudrează cu zahăr vanilat fiind numai bune de servit.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (79)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi din flori de salcam

Postat de adasev12

Gogosi din flori de salcam

Preparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin  aluat cu grija, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2014, 17:02
)))) chiar vorbeati serios! sincer, sunt tare curioasa sa gust, nu am mancat niciodata! dar stiu ca miroase frumos salcamul )
la 16.05.2014, 17:05
Laura, adică tu ai crezut că eu nu vorbesc serios? Vai de mine, dar eu credeam că aici sunt perceput ca un serios nebucătar, nu aşa, ca un bucătar care doar vorbeşte. ) Sunt tare bune, ascultă aici un om bătrân.
la 16.05.2014, 17:06
Am facut si eu acum cativa ani! Sunt delicioase!
la 16.05.2014, 17:07
nuuu, Padre, departe de mine gandul ))) m-am exprimat eu gresit ))))))
la 16.05.2014, 17:08
Da, Adriana, au un gust aparte, natural. Şi era păcat să nu fac, am peste 100 de salcâmi în grădină.

Vezi toate comentariile (79)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking