Gogosi fragede cu iaurt

Postat de Alina26 in Dulciuri
21 Iul 2014 | 7498 vizualizari
Gogosi fragede cu iaurt

Ingrediente

  • 900 g faina
  • 200 ml lapte
  • 300 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojgie sau 2 pliculete de drojdie
  • 70 ml ulei + ulei pentru prajit
  • o pastaie de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.

Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza toate iar apoi incepem sa framantam adaugand laptele cate putin. Trebuie sa iasa un aluat moale.

Incalzim uleiul si il punem treptat pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini iar tot uleiul este bine incorporat.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intindem jumatate din aluat pe un blat uns cu ulei si incepem sa facem formele cu un pahar.

Punem la prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le asezam frumos pe servetele ca sa absoarba uleiul. Continuam pana se termina aluatul.

Adaugam zaharul pudra peste gogosi.

Sa aveti pofta! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Postat de cristeena20

Cozonacul regelui (Bolo rei)

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu...

Citeste continuarea

Tort 26

Postat de CameliaComan

Tort 26

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 18:30
Foarte bune pufoseniile!
la 21.07.2014, 18:35
la 21.07.2014, 18:39
multumesc pentru aprecieri!!!
la 21.07.2014, 18:53
Bune
la 21.07.2014, 18:53
Tare bune!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking