Ingrediente
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 25 ml ulei
- Drojdie
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- Praf de sare
- Esenta de rom
- Coaja de la o portocala
- Nutella
- Bombonele pentru decor
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in lapte cald. Intr-un castron se pun ingredientele uscate dupa care se adauga restul de ingrediente si framantam pana se desprinde de pe degete si lasam la dospit 45-50 de minute. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5 cm si il taiem cu un pahar mare iar in mijloc mai taiem un cerculet (pentru asta am folosit un pahar de palinca) . Repetam pana nu mai avem aluat si le coacem.
Pentru glazura am pus Nutella la topit la bain marie in care am introdus partea de sus de la gogosi si am presarat bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|