Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Dec 2016 | 7216 vizualizari
Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....

Treaba sta asa, ca era musai sa fac ceva pe repede inainte, ca la orele 11 aveam invitatie la o fasole cu ciolan, asa ca am pus repede de niste gogosi depletite, impletite.......

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 800 g faina + 100 g ( a mai fost nevoie, a cerut coca)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • sare
  • esenta de rom
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca  maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o adancitura, punem ouale, un pic de sare, amestecam si apoi punem maiaua crescuta si incepem sa amestecam bine, mai adaugam faina daca este cazul; la mine a fost si apoi incorporam untul topit. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei, il acoperim cu folie si lasam la loc cald sa creasca cca. 1 ora. Apoi intindem o foaie si decupam gogosi, pe unele le-am facut impletite, dezpletite, taiate cu forma, innodate, cum mi-a venit, asa am facut. Le-am lasat sa se odihneasca 5-10 min, cat am pus eu tigaia cu ulei la incins, apoi le-am prajit pe ambele parti, le-am scos pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le-am pudrat cu zahar. Si-am plecat sa savuram o fasole cu ciolan.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate....." nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu prune

Postat de Dya

Guguluf cu prune

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....

Citeste continuarea

Briose cu mere si scortisoara

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu mere si scortisoara

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se taie cubulete si se calesc impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand scade toata zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca. Se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2016, 14:29
Adică vii şi ne vinzi gogoşi pe-aci şi ne mai ameninţi că o să ai parte şi de ciolan pe sub fasole? ?
Bine că nu sunt pretenţios, îmi plac toate modelele. )
la 01.12.2016, 14:39
Padre, zau daca-i pentru tine....zic sa nu te uiti......))
la 01.12.2016, 14:40
Ca bine zici, Cleme! Parca as face si teroristilor niste gogosi!
la 01.12.2016, 14:46
Balconito au iesit asa gustoase.....asa pe repede-nainte...
la 01.12.2016, 15:16
Super delicioase!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking