Ingrediente
- 500 ml lapte
- 800 g faina + 100 g ( a mai fost nevoie, a cerut coca)
- 1 pliculet drojdie uscata
- 200 g zahar
- 2 oua
- 100 g unt topit
- sare
- esenta de rom
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o adancitura, punem ouale, un pic de sare, amestecam si apoi punem maiaua crescuta si incepem sa amestecam bine, mai adaugam faina daca este cazul; la mine a fost si apoi incorporam untul topit. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei, il acoperim cu folie si lasam la loc cald sa creasca cca. 1 ora. Apoi intindem o foaie si decupam gogosi, pe unele le-am facut impletite, dezpletite, taiate cu forma, innodate, cum mi-a venit, asa am facut. Le-am lasat sa se odihneasca 5-10 min, cat am pus eu tigaia cu ulei la incins, apoi le-am prajit pe ambele parti, le-am scos pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei, apoi le-am pudrat cu zahar. Si-am plecat sa savuram o fasole cu ciolan.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate....." nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|