Gogosi in forme-post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
22 Mar 2010 | 7795 vizualizari
Gogosi in forme-post

pentru pitici mofturosi si nu numai. Piticii mei zic ca in forme de animalute sunt mai buni

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 470 apa
  • 70 ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 3-4 linguri de zahar
  • 20g drojdie
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • zahar pudra+2 vanilii( i sa o aroma mai aromata)
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina.apa,ulei,sare,zahar ,coaja de lamaie si vanilii(eu pun la masina de paine(se lasa sa dospeasca 1 ora si mai bine chiar)

Se intinde o foaie si se taie in formele dorite (noi am taiat in forme de caluti,bradulet,inimioare,floricele,pui,............) se prajesc intr-o cratita cu ulei foarte mult si foarte bine incins.

Se pudreaza cu zaharul praf amestecat cu vanilii ,se patreaza pe un platou acoperit cu o folie de plastic iar a doua zi sant si mai pufosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi in forme-post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Postat de merisor67

Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet

Pornim cuptorul la 200 de grade C. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în bastonașe mai mari și mai grosiere decât pentru clasicii cartofi pai. Amestecăm cele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2010, 11:17
fara drojdie?
la 23.03.2010, 12:11
scuze am modificat ,a fost o greseala,se intampla si la case mai mari
la 24.03.2010, 13:27
ce frumos arata.......vreau si eu...............
la 24.03.2010, 18:17
cu placere medioto chair mai am cate-va ma astept cu placere
la 24.03.2010, 22:10

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking