Ingrediente
- 500 gr de faina
- 100 gr zahar tos
- 2 oua + 1 galbenus
- 200 ml lapte cald
- 1 plic drojdie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Drojdia se pune la dospit cu zaharul vanilat si putin lapte. Ouale si galbenusul le mixam bine si adaugam treptat zaharul. Intr-un castron, punem faina, praful de sare, ouale batute, maiaua si restul de lapte si framantam bine un aluat omogen.
Se pune la loc cald pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, intindem o foaie si taiem cu forma. Intr-o tigaie adanca, incingem uleiul, dupa care reducem flacara si prajim gogosile. Le intoarcem pe rand cand s-au ridicat la suprafata si le scoatem pe prosoape de hartie pentru a scapa de uleiul ramas pe ele. Le pudram cu zahar vanilat si le servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|