Gogosi pufoase coapte la cuptor

Postat de oanapl in Prajituri
20 Ian 2017 | 7745 vizualizari
Gogosi pufoase coapte la cuptor

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 230 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 7 g drojdie deshidratata
  • Esenta lamaie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, esenta de lamaie, laptele usor caldut si cca 50 g de unt moale. Framanti aluatul si cand incepe sa se omogenizeze, adaugi untul ramas si sarea. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul de gogosi sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul a dospit, il rastorni pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intinzi intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.

Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupezi gogosile si cu un cerculet mai mic, decupezi centrul fiecarei gogosi. Eu am facut si gogosi in forma de animalute, deoarece asa a fost cerinta din partea fetitei mele.

Le pui la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasi intre ele un spatiu de 2-3 cm).

Coci gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.

 Dupa ce le scoti din cuptor, le mai lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta frageda cu mere

Postat de rocsi_1612

Placinta frageda cu mere

Incepem cu umplutura, pentru ca sa aiba timp sa se raceasca. Spalam merele, le curatam de coaja si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele si...

Citeste continuarea

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Postat de simona72

Chec cu branza si jeleu de zmeura

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2017, 16:28
Bune pufoșeniile!
la 20.01.2017, 16:31
Bune rau!
la 20.01.2017, 16:33
la 20.01.2017, 16:38
Apăi, la noi, cei din faţa ecranelor, numai gustul găurilor de gogoaşă ajunge, că restul a rămas la voi. )
Bune foc!
la 20.01.2017, 16:43
bune alaturi de o cana de lapte

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking