Gogosi pufoase coapte la cuptor

Postat de oanapl in Prajituri
20 Ian 2017 | 7744 vizualizari
Gogosi pufoase coapte la cuptor

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 230 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 7 g drojdie deshidratata
  • Esenta lamaie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, esenta de lamaie, laptele usor caldut si cca 50 g de unt moale. Framanti aluatul si cand incepe sa se omogenizeze, adaugi untul ramas si sarea. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul de gogosi sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul a dospit, il rastorni pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intinzi intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.

Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupezi gogosile si cu un cerculet mai mic, decupezi centrul fiecarei gogosi. Eu am facut si gogosi in forma de animalute, deoarece asa a fost cerinta din partea fetitei mele.

Le pui la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasi intre ele un spatiu de 2-3 cm).

Coci gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.

 Dupa ce le scoti din cuptor, le mai lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi le pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Kinder

Postat de mirela0911

Desert prajitura Kinder

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...

Citeste continuarea

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Postat de merisor67

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2017, 16:28
Bune pufoșeniile!
la 20.01.2017, 16:31
Bune rau!
la 20.01.2017, 16:33
la 20.01.2017, 16:38
Apăi, la noi, cei din faţa ecranelor, numai gustul găurilor de gogoaşă ajunge, că restul a rămas la voi. )
Bune foc!
la 20.01.2017, 16:43
bune alaturi de o cana de lapte

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking