Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite

Postat de Bucataras in Dulciuri
21 Oct 2016 | 31516 vizualizari

Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet, si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita - coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita - extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

  • Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
  • In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate.
  • Cand drojdia s-a activat,  adauga laptele cu drojdia.  Adaug putin cate putin si incorporeza faina.Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga  putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
  • Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul.
  • Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie. Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. 
  • Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.
  • Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile!
  • Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.
  • La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu miere si lemon curd

Postat de Bianca20

Biscuiti cu miere si lemon curd

  Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune...

Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti- Reteta Video

Postat de Oana

Mucenici moldovenesti- Reteta Video

Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut. Pune 2-3 linguri de zahar si 2 linguri de faina, apoi las-o sa creasca 15 minute, intr-un loc cald. Pune in vasul robotului untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2016, 17:30
la 21.10.2016, 18:55
la 21.10.2016, 18:57
ce bune sunt
la 21.10.2016, 19:04
la 21.10.2016, 19:31
Bună treabă ai făcut!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking