Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

Postat de Bucataras in Dulciuri
21 Oct 2016 | 31625 vizualizari

Pentru reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite, iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet, si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare. Sunt atat de bune aceste gogosi, incat trebuie sa vezi care e reteta noastra.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

  • 500 ml lapte
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita - coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita - extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Preparare Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite

  • Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
  • In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate.
  • Cand drojdia s-a activat,  adauga laptele cu drojdia.  Adaug putin cate putin si incorporeza faina.Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga  putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
  • Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul.
  • Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie. Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. 
  • Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.
  • Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile!
  • Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.
  • La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.

 

Daca preferi varianta fara prajire, incearca Gogosi la cuptor, iar pentru varianta rapida, o sa-ti prinda bine reteta de gogosi pufoase turnate cu lingura

Ce zici de aceste delicioase Gogosi cu ciocolata?

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura de vara

Postat de Constelatialeu

Prajitura de vara

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final...

Citeste continuarea

Mini croissante cu ciocolata

Postat de gicuta69

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si  il taiem in 8 bucati egale....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2016, 17:30
la 21.10.2016, 18:55
la 21.10.2016, 18:57
ce bune sunt
la 21.10.2016, 19:04
la 21.10.2016, 19:31
Bună treabă ai făcut!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking