Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
20 Ian 2016 | 4129 vizualizari
Gogosi umplute cu crema de ciocolata

Am vazut atatea retete de gogosi zilele astea pe retelele de socializare ca mi s-a pus pata sa fac si eu. Si nu am vrut orice gogosi ci umplute cu crema de ciocolata. Ce pot sa spun de ele? Grozave, delicioase, bune de te lingi pe degete si nu, nu cauti sa aiba un strop de ciocolata ca cele de la magazin. Vorba sotului: astea au crema de ciocolata, nu gluma!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 450 g faina
    • 180 ml lapte
    • 50 g unt 80% grasime
    • 1 ou
    • 7 g drojdie uscata
    • 80 g zahar
    • coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 150 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata amaruie
    • 50 g ciocolata cu lapte
    • zahar pudra
    • ulei pentru rumenit

Mod de preparare

Incepem cu crema:
Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele.
Adaugam frisca lichida, trasferam totul pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este topita complet.
Luam bolul de pe baia de aburi, punem crema la frigider pentru 2-3 ore.
Aluatul:
Laptele il punem intr-o cratita pe foc sa fie caldut, untul il topim intr-un bol pe baie de aburi.
Faina, o cernem intr-un bol, punem drojdia, sarea, zaharul si amestecam.
Incorporam oul, laptele treptat.
La final punem coaja rasa de portocala, untul topit si framantam bine.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, elastic si foarte usor de lucrat.
Il acoperim cu un porsop gros, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva, la loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Rupem jumatate din aluat, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa.
Cu un pahar decupam gogosile, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu putina faina.
Procedam astfel pana terminam tot aluatul.
Le acoperim cu un prosop si lasam gogosile 30 de minute la dospit.

Intr-o tigaie punem ceva mai mult ulei si il incingem.
Cand s-a incins, reglam focul mediu spre mic, rumenim gogosile, rand pe rand, pe amele parti.

Le scoatem in tava in care au stat la dospit.

Cat se racoresc 5 minute gogosile, scoatem crema de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.

Facem cate o gaurica cu un cutit la fiecare gogoasa, punem crema intr-un pos si in gaurele spritam crema.
Le pudram cu zahar si servim.
Sunt divine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (57)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosi choux umplute cu crema

Postat de Meea

Gogosi choux umplute cu crema

          Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se...

Citeste continuarea

Gogosi umplute cu ciocolata

Postat de Steffy

Gogosi umplute cu ciocolata

Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 20:21
ce bunatate..
la 20.01.2016, 20:21
Ce gogosele delicioase.
la 20.01.2016, 20:24
vreau si eu...
la 20.01.2016, 20:28
Vreau si euuuu delicioase
la 20.01.2016, 20:28
n-ai rezistat? ))

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking